Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Човек на НСБОП подхвърлил яхтените снимки?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 10.12.2004Коментари ()1918
Човек от НСБОП на име Дафин Маламов е присъствал на огледа на взривения мерцедес на Иван Тодоров ­ Доктора през април 2003 г. и след това е взел от мястото неговото куфарче. Това заяви Тодоров вчера.След като Маламов занесъл куфарчето в МВР, се появили прословутите снимки, анонсирани тогава от полицията като "бандити с политици на яхта в Монако". После стана известно, че на кадрите са министрите Милен Велчев, Пламен Петров (вече бивш ­ б.р.) и депутатът Мирослав Севлиевски. В компанията на Тодоров бе и обвинения за пране на пари Петър Петров ­ Амигоса. Доктора и досега твърди, че такива снимки никога не е имал в чантата си. Според него те са сложени в куфарчето му от някой, който е имал интерес от това.
В НСБОП наистина работи човек на име Дафин Маламов и той е присъствал на огледа. Той обаче отказа коментар.
След случая със снимките избухна скандал, МВР пусна донос за връзки на Доктора и Самоковеца с магистрати, а министър Милен Велчев подаде оставка, която не бе приета. Последва и оставка на ген. Бойко Борисов, която също не бе приета. После скандалът затихна.
Доктора се появи в пловдивския съд вчера. Той е обвиняем за отвличане на свиленградския бизнесмен Милослав Кръстев от 1994 г. Кръстев е свидетел по случая и каза в съдебната зала, че главният прокурор Никола Филчев и шефът на Апелативната прокуратура в Пловдив Росен Димов покровителстват Доктора. Върху съдиите по делото бил оказван натиск.
"Това са абсолютни глупости. Не може ние да обвиняваме и едновременно с това да се твърдят подобни неща. Прокуратурата ще извърши проверка за клевета или набедяване по тези твърдения", каза по този повод прокурорът Росен Димов пред "Монитор" вчера. Информацията е на в-к "Монитор". В Съдебната палата в Пловдив Кръстев се яви вчера с бронежилетка и охрана. Той за пореден път се оплака, че бил заплашван. Кръстев, който бе осъден за контрабанда, стана известен след като няколко пъти промени показанията си по делото срещу Доктора. След последната промяна Тодоров бе осъден в Хасково на 5 години затвор. Предстои съдът в Пловдив да прецени дали това е било основателно. Решението ще бъде факт до месец.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chovek-na-NSBOP-podhvurlil-yahtenite-snimki-3424
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.