Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Елена Станчева: Заплатите на медицинските сестри са унизително ниски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:07 / 30.10.2007Коментари ()1407
Искането за увеличение на заплатите на медицинските сестри се отнася за тези работещи, които са заплатени изцяло от държавния бюджет, съобщи Елена Станчева, главна сестра в Многопрофилна болница за алтернативно лечение в Пазарджик.

Заплатите там не са повече от 240 до 250 лева. "Ние сме акционерно дружество, зависими от приходи, разходи и от финансовите постижения на дружеството. При нас не смятам, че има някакво напрежение по този въпрос". Според нея все още е рано да се каже как ще се развият нещата около този проблем и това ще зависи от конкретните искания, от начина на организация, както и от това дали синдикатите ще застанат зад тях.

В случая става ясно, че частните заведения и акционерните дружества изцяло са зависими от обслужените пациенти и от ежемесечния финансов резултат. "За колегите, които ще стачкуват не очаквам да намерят подкрепа от страна на висшия персонал. Смятам, че ще бъде малък и броят на хората, които ще подкрепят тази стачка. Изхождайки от това какво става със стачката на учителите, не очаквам и подкрепата на други съсловия", уточни тя.



Източник: радио "Фокус"- Пазарджик


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Elena-Stancheva-Zaplatite-na-medicinskite-sestri-sa-unizitelno-niski-34299
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.