Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първата у нас бирария от веригата Belgian Beer Cafe беше открита в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 11.12.2004Коментари ()818
Десет начина за наливане на различните марки бира демонстрираха бармани в Пловдив. Атракцията се състоя при откриването на първата в България бирария от белгийската верига Belgian Beer Cafe. Нейни заведения вече има в 15 държави по света. Следващата седмица ще заработи и първата такава бирария в Москва. Заведението е създадено с подкрепата на най-големия производител на бира в света - "ИнБев", собственик на пивоварна "Каменица". То е обзаведено в белгийски стил от 20-те години на миналия век. За първи път у нас тук ще може да бъде опитано пиво с вкус на череши или малини. Хит обаче са бялата "жива" бира "Хугарден", която ферментира в бутилката, и абатското пиво "Леф", което се произвежда още от 1240 година, съобщава в-к "Стандарт".
Първата у нас бирария на веригата Belgian Beer Cafe се нарича "Розенхоф" и снощи беше официално открита в Дома на младоженците в Пловдив. Там ще бъде и централният офис на "Каменица". На тържеството присъства белгийският посланик у нас Филип Беке. Празникът съвпада със 125-годишнината от началото на официалните взаимоотношения между България и Белгия.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvata-u-nas-birariya-ot-verigata-Belgian-Beer-Cafe-beshe-otkrita-v-Plovdiv-3444
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.