Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Четири депа за отпадъци функционират на територията на област Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 19.11.2007Коментари ()1223
© Plovdiv24.com
Снимка: Архив
Съгласно националната програма за управление на дейностите по отпадъците 2003-2007 г. регионалните депа на територията на Смолянска област са четири, съобщи за радио "Фокус" - Смолян Павлина Димчевска, началник отдел "Управление на отпадъците".

Това са депата в Смолян, Рудозем, Мадан и село Барутин. Три от тях са изградени и въведени вече в експлоатация. Такива са депата в Мадан, Рудозем и с. Барутин, като в тези депа депонират отпадъци и други общини. В Маданското депо се депонират отпадъците си Златоград и Неделино, а в Барутин - общините Девин, Борино, Доспат и община Сатовча, която е от Благоевградския регион. Смолянското депо действа като общинско, но за него има готов проект за реконструкция и модернизация и в момента се извършва строителството. Общата стойност на проекта е 15 млн.лв. Реконструкцията на депото се финансира от държавния бюджет, като до момента са усвоени 1 млн.лева. Когато модернизирането приключи, в него ще започнат да депонират общините Баните, Лъки и Чепеларе, както и община Смолян, допълни Димчевска.



Източник: радио "Фокус" - Смолян


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Chetiri-depa-za-otpaduci-funkcionirat-na-teritoriyata-na-oblast-Smolyan-35119
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.