Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
80 % от глобите, наложени от Басейнова дирекция, са платени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:42 / 13.12.2007Коментари ()1311
В частта за проверките за незаконен добив на инертни материали през годината, експерти на Басейнова дирекция Пловдив са извършили най-много проверки в областите Кърджали, Смолян и Пазарджик. Басейнова дирекция- Пловдив е съставила 230 акта за административни нарушения, като 80% от глобите са платени. Това каза инж. Вълчо Караджов, началник-отдел „Контрол" в Басейнова дирекция- Пловдив.

13 от актовете са за нарушение на Закона за водите при добив на инертни материали от водни обекти. С по 10 000 лева са глобени 7 фирми за това, че са добивали инертни материали, без за това да имат нужното разрешени. Пет фирми са глобени с по 2000 лева за неспазване на условията, регламентирани в издадените им разрешителни, каза още инж. Караджов.
„Спрямо миналата година нарушенията са по малко, независимо, че броят на извършените проверки от Басейнова дирекция-Пловдив се е увеличил.

"Опазването на околната среда е приоритет за нашата страна, за това и санкциите трябва да бъдат по-големи за нарушителите", каза още инж. Вълчо Караджов. Общо 2217 контролни проверки за изпълнение разпоредбите на Закона за водите са извършили през годината експертите на Басейнова Дирекция-Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/80-ot-globite-nalozheni-ot-Baseinova-direkciya-sa-plateni-36200
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.