Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правителството изпраща коледни картички с рисунките на две момичета от пловдивско училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:41 / 21.12.2004Коментари ()1927
Рисунките на две момичета от пловдивското училище за деца с увреден слух “Проф. Д-р Стоян Белинов” са отпечатани като коледни картички в 100-хиляден тираж и вече пътуват към граждани, политици и представители на институции в страната. Творбите на Шинка Ганчева от 11 клас и Гергана Мелева от 7 клас заеха съответно първо и трето място в конкурса за най-добра рисунка на коледна и новогодишна тематика, който се проведе под патронажа на министър-председателя Симеон Сакскобургготски. На второ място се класира Нели Александрова от 10 клас на СОУ “Св. Иван Рилски” в Търговище.
Инициативата "Рисуваме Коледа" има за цел да подкрепи деца в неравностойно положение и да популяризира техния талант. В кампанията са взели участие деца от 30 социални дома в страната. Всички те ще получат подаръци и ще бъдат подпомогнати с предмети от първа необходимост, съобщи правителствената пресслужба.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pravitelstvoto-izprashta-koledni-kartichki-s-risunkite-na-dve-momicheta-ot-plovdivsko-uchilishte-3631
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.