Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъждат предложението на инж. Иван Тотев за възраждане на читалище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 18.12.2007Коментари ()1886
© Plovdiv24.com
Днес Общински съвет на заседание ще разгледа предложението на кмета на район "Източен" инж. Иван Тотев относно учредяване на безвъзмездно право на ползване върху недвижим имот - частна общинска собственост, представляващ: І-ви етаж от двуетажна жилищна сграда в имот пл. № 334, намиращ се в гр. Пловдив, ул. "Ландос" № 4а. В момента първият етаж е отдаден от общината под наем и се ползва за търговски цели. На втория етаж на сградата на ул. "Ландос" № 4а е разположено единственото в района читалище "П. К. Яворов". Целта на предложението на инж. Тотев е първият етаж да бъде също преотстъпен за читалищна дейност. По този начин ще се обособи цялостен просветен и културен център чрез възстановяване на школите по изкуства, специална работа с незрящи хора от Комплекса за слепи, занимания с деца от детските градини и училищата.

Народно читалище "П. К. Яворов" е учредено на 07.01.1926 г. В момента функционира единствено библиотеката към него, която разполага с 20 000 тома литература и има 854 читатели.

Предложението на кмета на район "Източен" бе разгледано и одобрено от Правната комисия, Комисията по финанси и бюджет и от Комисията по Общинска собственост, стопанска дейност и трудова заетост. След решението на Общински съвет - Пловдив, инж. Иван Тотев ще внесе и предложение за отпускане на средства за ремонт на сградата на ул. "Ландос" 4а, която в момента е в окаяно състояние.


Още по темата: общо новини по темата: 2
28.01.2008 »
18.12.2007 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obsuzhdat-predlozhenieto-na-inzh-Ivan-Totev-za-vuzrazhdane-na-chitalishte-36359
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.