Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доброволци изграждат детска площадка в Баня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 09.07.2012Коментари ()1372
©
Проектът "Място за здраве, щастливи игри и красиви мечти" е нов успешен резултат от активната дейност на Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1914 г." гр. Баня. Реализиран е със съдействието на националния проект "Активни граждански общности чрез читалищата в България: Втори етап" към Сдружение "Платформа АГОРА" и с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България". 

Инициативата на читалището в Баня е факт, благодарение постоянството на доброволците и тяхното желание да се изгради детска площадка за децата в града. Проблемът за изграждането на детската площадка е провокиран от липсата на модерни и безопасни съоръжения, които да гарантират нормално възпитание, социализация на децата и сигурност за тяхното здраве. Открита сцена ще дава възможност те да пеят, танцуват и рисуват. 

Целите и задачите, които бяха поставени са: стимулиране активността на гражданското общество за ангажираност към подобряване условията за почивка, отдих и културни развлечения; увеличаване участието на местната общност в процеси за мобилизиране при решаване на значим локален проблем, получил обществена подкрепа и не на последно място - подобряване взаимодействието между читалището и гражданското общество чрез прилагане на иновативни подходи и инструменти за общностно развитие. 

Отговарящ на европейските стандарти, новият проект на НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1914 г." гр. Баня предлага възможности за създаване на места за отдих, условия за детски игри и развлечения. Поетапната реализация беше осъществена с намирането на подходящ терен, осигуряване на архитект и доброволчески труд. Повече от три месеца доброволци извършваха почистването на терена, санитарна сеч, изкоп на основи, поставяне на бордюри, пренасяне на тротоарни плочки и др. В момента се изгражда оградата, която ще бъде боядисана от майките - доброволки. 

Ръководството на читалището изказва благодарност към всички доброволци и съмишленици, съдействали за реализирането на проекта: Община Карлово, Кметство - гр. Баня, общинският съветник Красимир Колев, фирма "Братя Трифонови", Петър Радев, EVN. Припомняме, че това е трети успешен проект тази година с участието на доброволци, който осъществява екипът на НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1914 г." гр. Баня.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dobrovolci-izgrazhdat-detska-ploshtadka-v-Banya-365111
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.