Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НАП наблюдава оборотите на басейните в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:42 / 13.07.2012Коментари ()1828
© Plovdiv24.bg
НАП Пловдив започна дистанционно наблюдение на басейните в града за това какви обороти отчитат. 6 места за отдих през лятото са под "лупата" на данъчните. Инспекторите най-напред извършиха засичане на приходите от продажби на място в обектите, а в следващите седмици ще ги контролират от разстояние посредством новата единна електронна система на НАП за връзка между касовите апарати на търговците и приходната агенция. 

Припомняме, че системата за наблюдение беше завършена през април, когато всички обекти с фискални устройства трябваше да имат осигурена връзка с Националната агенция за приходите. Това дава възможност дружества от един и същи бранш и със сходен капацитет да бъдат сравнявани и ако бъде установено сериозно отклонение от средностатистическите обороти, да бъдат назначавани проверки. 

От началото на следващата седмица 3 екипа на НАП Пловдив се включват и в данъчния контрол по морето. Пловдивските инспектори ще подпомогнат колегите си от Бургас в проверките през летния сезон по Южното Черноморие.

От началото на годината досега НАП Пловдив е извършила близо 2 400 проверки в търговски обекти на територията на цяла Южна България по спазване на данъчното и осигурителното законодателство. Проверени са и над 20 000 фискални устройства затова дали са свързани с НАП.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NAP-nablyudava-oborotite-na-baseinite-v-Plovdiv-366196
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.