Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
2/3 от българите не могат да си позволят съществена покупка, но половината имат мобилни телефони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 23.12.2004Коментари ()1050
С 13 процента са се увеличили от началото на годината досега домакинствата, които притежават микровълнови печки и през декември те са 32 процента. 11 на сто повече семейства имат фризери - 48 на сто през декември, сочат данни на "Алфа рисърч", цитирани от БТА. Двойно повече домакинства притежават DVD - плейъри и компютри - ръстът е съответно от 4 на 8 процента и от 10 на 14 процента. В сравнение с 2000-та година най-много се е увеличил делът на мобилните телефони - с 36 процента, и през декември 45 процента от домакинствата имат такъв телефон. Само 6 на сто от употребата на апаратите обаче е за разговори. Най-често апаратите се използват за изпращане на sms-и - в 76 на сто от случаите, или като будилник - в 69 на сто. Една четвърт от пригежателите на мобилни телефони се забавлява с електронните игри, 21 на сто ги използват за телефонен бележник, 11 на сто - за композиране на мелодии.
Очакванията са през следващата година да има засилен ръст на потреблението от 8 процента, прогнозират социолозите. От "Алфа рисърч" отчитат обаче, че ръстът на потреблението на техника през последната година е съсредоточен в малко над една четвърт от домакинствата. Данните сочат, че 15 на сто от домакинствата са закупили един уред, 7 на сто - два, а 6 процента - три и повече. 72 на сто обаче нямат никаква по-съществена придобивка през годината, констатират социолозите, съобщава БТА.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/23-ot-bulgarite-ne-mogat-da-si-pozvolyat-sushtestvena-pokupka-no-polovinata-imat-mobilni-telefoni-3671
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.