Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вежди Рашидов участва в изложба в памет на Георги Трифонов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 26.07.2012Коментари ()2714
©
Изложба на Вежди Рашидов , Емил Стойчев, Захари Каменов и Светлин Русев в памет на напусналия ни преди година художник и поет Георги Трифонов бе открита в новия салон на галерия "Жорж Папазов".Тя се намира в "Легис Център" на бул. "Шести септември" 152.

Георги Трифонов е роден на 18 декември 1947 г. Работи в областта на живописта, декоративно-монументалните изкуства, на рисунката, графиката, илюстрацията. Прави множество самостоятелни и сборни изложби както в България, така и в чужбина. По негово предложение през 1993 г. е учреден Фондът за поддържане на изкуството към СБХ.

Министърът на културата Вежди Рашидов сподели как се  е родила идеята за изложбата "Цветя за Георги Трифонов". Освен художник, Трифонов е  и поет - има седем стихосбирки.

Последната стихосбирка на Георги Трифонов "Спомени в пътеводител на мечтател" бе представена  от издателката  Божана Апостолова.

В изложбата Вежди Рашидов се представя с девет творби, а Светлин Русев и Захари Каменов - с 15 живописни платна. Тя ще продължи до 15 август.

Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vezhdi-Rashidov-uchastva-v-izlozhba-v-pamet-na-Georgi-Trifonov-368995
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.