Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОИЦ Пловдив - основен източник на информация за европейските възможности в областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 26.07.2012Коментари ()1076
© Plovdiv24.bg
Една година след началото на проекта за изграждане на Областен информационен център (ОИЦ) - Пловдив, офисът вече е основен източник на информация за гражданите по въпроси, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз. През последните месеци интересът към работата му се е увеличил многократно, сочат обобщените данни от отчетите на центъра. Това стана ясно на пресконференция, организирана от ОИЦ - Пловдив. 

Стремежът ни е с подкрепата на ОИЦ - Пловдив непрестанно да се разширява достъпът до информация за възможностите за европейска финансиране за всички социални, етнически и възрастови групи в региона, заяви управителят на офиса Велизар Петров. Той запозна присъстващите на събитието с постигнатото от центъра по основните показатели, които регулярно се следят. Равносметката от работата на ОИЦ - Пловдив до момента: над 340 посетители, от които 40 чужденци, повече от 200 постъпили въпроси и подадени отговори, 6 информационни събития с над 240 участника, участие на ОИЦ - Пловдив в рамките на съвместни събития, близо 2000 посетителите на центъра в социалните мрежи.

В своето изложение управителят очерта и бъдещите инициативи, които ще бъдат реализирани от Областния информационен център. До края на тази година предстои провеждането на общо 31 информационни събития във всички общини на територията на област Пловдив. До м. октомври ще приключи първият цикъл срещи, а от есента започва следващата поредица информационни събития. Акцент в усилията на ОИЦ ще бъдат актуалните възможности за кандидатстване по отворени процедури по оперативните програми, както и информация за следващия програмен период. 

Предвидени са и още срещи с представителите на медиите, които ще бъдат запознати с политиката на сближаване на Европейския съюз, с проектния цикъл и с напредъка по изпълнение на проекти по оперативните програми в Област Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OIC-Plovdiv-osnoven-iztochnik-na-informaciya-za-evropeiskite-vuzmozhnosti-v-oblastta-369163
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.