Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МО излъга надеждите на работниците от ТЕРЕМ да получат заплати за празниците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:19 / 27.12.2004Коментари ()2244
Министерство на отбраната остави работниците от военно-ремонтния завод “Терем – Георги Бенковски” - Пловдив без заплати по коледните празници, съобщи директорът на завода Йордан Кишишев.
Споразумение за превод на 600 000 лева е финализирано още на 22 декември, когато министър Николай Свинаров и двамата му заместници подписват документа в присъствието на синдикатите. Досега обаче банковият превод от МО към “Терем” АД – Централно управление не е осъществен. Парите са част от фактурираните през декември 1 218 000 лева за реално извършена дейност - отремонтиране на един хеликоптер и два двигателя за МиГ-29. Според уговорката остатъкът е трябвало да се преведе през януари 2005 г. Работниците смятат, че няма да получат заплатите си дори за Нова година. Възможно е ситуацията да провокира реални стачни действия, прогнозира директорът на завода Йордан Кишишев, цитиран от агенция БГНЕС.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/MO-izluga-nadezhdite-na-rabotnicite-ot-TEREM-da-poluchat-zaplati-za-praznicite-3706
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.