Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ограда, електрически стълбове и павилион се срутиха върху Римския форум в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 30.12.2004Коментари ()938
Около 50 кубика земна маса са се изсипали снощи в археологическите разкопки в южната част на Римския форум в центъра на Пловдив. Продължителният дъжд е довел до срутването на временната ограда от бетонни отливки с дължина около 30 метра, която е повлякла два електрически стълба, както и намиращия се в близост павилион за закуски. Инцидентът е станал около осем и половина снощи. Пострадали няма, щетите са само материални.
Районът веднага е отцепен от полиция. Затворен е единият вход на подлеза до "Тримонциум". Не се допускат пешеходци. До завършване на обезопасителни укрепителни действия няма да работят намиращите се наблизо търговски обекти.
В момента се установява степента на риск от нови свличания, съобщават от общината. За пешеходците ще бъде изградена безопасна зона за преминаване. Ще бъде издадена спешна заповед до фирма "Младост Алфа", собственик на терена, под контрола на общината да извърши неотложни укрепителни мероприятия и да изгради стабилна ограда.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ograda-elektricheski-stulbove-i-pavilion-se-srutiha-vurhu-Rimskiya-forum-v-Plovdiv-3746
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.