Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представят изложбата "Изкуството на словото - словото на изкуството"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 04.09.2012Коментари ()4676
© Plovdiv24.bg
Днес, 4 септември 2012 г., от 18.00 часа в Регионален етнографски музей - Пловдив ще бъде представена изложбата на "Група 9" "Изкуството на словото - словото на изкуството" , куратор - Ивайло Пеев, автори Иван Ушев, Маргарит Гьорчев, Георги Великов, Димитър Митев, Николай Симеонов, Стелиян Стелиянов, Митьо Митев, Павлин Йорданов, Евгений Григоров.

Изложбата представя оригинални авторски произведения от дърво, обединени от темата "Слово и пластични изкуства - дърворезба" през индивидуалния поглед на всеки от деветимата автори.

Експозицията се явява интересно съчетание на дърворезбата като традиционно изкуство и словото като съществен белег на народната идентичност в миналото и днес. Проектът търси допирната точка между езика на хората и този на дървото, за да обхване историята на българското слово и да призове към неговото опазване.

Изложбата е посветена на 250-годишнината от "История славянобългарска" и 100-годишнината от приемането на първия закон за БАН и преименуването на Българското книжовно дружество в Академия. Изложбата ще бъде отворена за посещения до 27.09.2012 г.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstavyat-izlozhbata-Izkustvoto-na-slovoto-slovoto-na-izkustvoto-378004
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.