Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Медицинският и УХТ обявяват платен прием
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 06.09.2012Коментари ()2611
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Платен прием над регламентираната държавна поръчка обявят Медицинският и Университетът по хранителни технологии. След промените в закона за висше образование вузовете могат да приемат платени студенти в рамките на 5% от капацитета, без да го надхвърлят.

"След като изпълнихме 100% държавния прием, обявяваме и платено обучение по всички специалности", каза ректорът на УХТ доц. Кольо Динков. За туризъм и икономика ще се плаща 1100 лева, а за другите специалности - 1560.

Платен прием за "Управление на здравни грижи" - задочно, и всички специалности в Медицински колеж обявява Медицинският университет. Кандидатите трябва да са изкарали положителна оценка от кандидатстудентските изпити или да участват в класирането с матура по биология. За специалността "Зъботехник" е необходим и успешно положен изпит по скулптиране. Документи се подават от 10 до 12 септември срещу такса от 25 лева. Годишните такси за здравните грижи са 2034 лева, за сестра и акушерка - 4250, а за специалностите в колежа - 4205 лева.

Платено обучение се обявява в тези професионални направления, които и без това са препълнени. Така става пренасищане на пазара, как ще търсим работа на тези хора, коментират просветни експерти.

Източник: в. "Марица"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Medicinskiyat-i-UHT-obyavyavat-platen-priem-378562
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.