Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
По програма ''От социални помощи към заетост'' в Пловдив ще могат да работят 137 човека
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 03.01.2005Коментари ()1058
На територията на Община Пловдив са подадени 12 проекта по програма "От социални помощи към заетост". От тях са одобрени 8, които обхващат 137 работника, съобщи пресслужбата на общината. Наблюдава се тенденция на намаление на броя ползващи програмата. Освен това Националната Агенция по заетостта намалява и броя на часовете за работещите по програмата за ден – от 8 на 6 часа. Това води до намаляване на трудовото възнаграждение, като при новата минимална работна заплата при 6-часов работен ден възнаграждението ще се запази приблизително като при стария режим на минимална работна заплата, но с 8-часов работен ден.
За 2005 г. е разширен обхвата на програмата в посока: нови работни места в селското стопанство и преработвателната промишленост. Според стопанско-икономическата структура на Пловдив разширението може да се приложи само във втория компонент. Проекти в Регионалната Агенция по заетостта могат да бъдат подавани и в течение на календарната година. Интересуващите се от програмата могат да се обърнат за конкретна информация към Регионалната Агенция по заетостта.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Po-programa-Ot-socialni-pomoshti-kum-zaetost-v-Plovdiv-shte-mogat-da-rabotyat-137-choveka-3787
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.