Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Близо 46 млн. лв. за община Стамболийски по 6 проекта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 12.09.2012Коментари ()1227
© Plovdiv24.bg
Близо 46 млн. лева ще бъдат инвестирани в община Стамболийски по общо 6 проекта, финансирани със средства от оперативните програми, според официалната справка в Еufunds.bg за проектите и договорите на общините към 1 септември 2012 г. 

С най-голяма стойност - над 41 млн. лв., е спечеленият проект за канализацията и пречиствателната станция на отпадъчни води в региона, който е по оперативна програма "Околна среда". Над 2 млн. лв. е проектът "Интегриран проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура на територията на община Стамболийски", който е по оперативна програма "Регионално развитие" и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Това стана известно по време на информационния семинар на тема "Областен информационен център - Пловдив - в близост до хората", организиран от ОИЦ - Пловдив в Стамболийски.

"Много ни е трудно да кандидатстваме с проекти по оперативните програми заради недостига на хора, които да работят в тази сфера. Освен това общината ни е с доста ограничен бюджет и нямаме средства за подготовка на проектни предложения. Дори и да спечелим проект, доста тежка ни се струва документацията и процедурите, която трябва да подготвяме всеки път", заяви зам.-кметът на община Стамболийски Руско Русев, който единствен в общината се занимава с проектите.

Участие във форума взеха представители на широката общественост, неправителствени организации, бизнеса, местната власт, медии. В рамките на информационното събитие беше представена дейността на Областен информационен център - Пловдив, дадена беше информация за отворени процедури за кандидатстване с проекти по оперативните програми на Европейския съюз, актуални мерки по Програмата за развитие на селските райони, както и обща картина за прилагането на структурните и Кохезионния фондове в периода 2007 - 2013 година в общината.
На форума бяха представени добри практики и бе споделен опит от "научени уроци" при подготовката и реализацията на проекти на територията на общината.

ОИЦ - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Центърът работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Blizo-46-mln-lv-za-obshtina-Stamboliiski-po-6-proekta-379721
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.