Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Евродепутат Мария Габриел е почетен пчелар на пловдивското дружество "Акация-1899"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 16.09.2012Коментари ()1547
©
Отглеждането на пчели е екологична мярка" - така гласи най-важната поправка в проекто закона за Новата селско-стопанска политика на ЕС. Тя е не само формулирана, но е и лична кауза на българската евродеутатка Мария Неделчева- Габриел. "Това е нашият човек в Брюксел" - сигурни са пчеларите от Пловдив и така обясняват решението си да я направят почетен член на своето дружество. Това стана ясно вчера на среща с нея, организирана като съпътстващо събитие Есенния фестивал на Меда под тепетата.

След тежката зима, която намали пчелните семейства почти наполовина, последвалата борба за възстановяването им и появилата се лятна суша, пчеларите са доволни, че поне някои от разходите им пое програма "Де минимус", възможност - издействана за тях пак от българката.

На срещата пчеларите научиха, че на този етап няма яснота и кои от направените общо 7415 поправки в законодателните предложения ще бъдат приети от ЕС. 200 от тях са дело на г-жа Габриел и са в полза на българските земеделци. До ноември те ще трябва да влязат за гласуване от европарламента. Докато продължава натискът за директни субсидии на пчелно семейство, по инициатива на г-жа Габриел и със съдействието на пловдивските пчелари ще се организира Национална кръгла маса по проблемите на българското пчеларство- за това се договориха пчеларите и г-жа Габриел вчера. "Нека излезем с обща национална платформа пред Брюксел и тогава дано вместо да се чудим угар ли да правим или гори да садим - да можем да си гледаме пчеларството!" - коментираха пчеларите след края на срещата с новия почетен член на своето дружество - евродепутат Мария Неделчева- Габриел.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Evrodeputat-Mariya-Gabriel-e-pocheten-pchelar-na-plovdivskoto-druzhestvo-Akaciya-1899-380516
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.