Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НАП Пловдив събира ударно просрочени задължения към бюджета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:24 / 19.09.2012Коментари ()1689
© Plovdiv24.bg
Ударно събиране на просрочени задължения към бюджета бележи през първите осем месеца на годината НАП Пловдив. 390 милиона лева данъци и осигуровки с изтекъл срок за внасяне успяха да съберат публичните изпълнители от приходната администрация в Южна България. За сравнение - към края на същия месец през 2011 година бяха събрани 244 милиона лева. Сумата отразява усилията на дирекция "Събиране" на територията на областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали. 

Само в Пловдивски регион резултатът за осемте месеца на тази година е почти 122 милиона лева събрани просрочени суми. От тях малко над 76 милиона лева са данъчни задължения, а близо 46 милиона лева са осигурителни. За същия период на миналата година, сумата възлизаше на 88,6 милиона лева, от които 54,6 милиона лева данъци и 34 милиона лева осигуровки.

Дирекция "Средни данъкоплатци и осигурители", която работи с хилядата най-големи дружества в Южна България, е събрала от тях повече от 114 милиона лева дължими суми. 

По-ефективната комуникация с длъжниците чрез предварителни разговори, обяснения за възможните начини за погасяване, както и по-бързата електронна кореспонденция с дружествата, регистрирани по Закона за ДДС, са сред причините за по-високата събраемост на просрочни задължения. За отбелязване е и желанието на все повече фирми да бъдат коректни и макар със закъснение да погасят дължимото към бюджета.

От Националната агенция за приходите съветват лицата, които имат затруднения при плащането на данъци и осигуровки, да се обръщат своевременно за съдействие към публичните изпълнители от дирекция "Събиране".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NAP-Plovdiv-subira-udarno-prosrocheni-zadulzheniya-kum-byudzheta-381370
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.