Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искаме от ЕС защитено географско указание за розовото си масло
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 19.09.2012Коментари ()2460
© Impact Press Group
България ще започне процедура за въвеждане на защитено географско указание за розовото масло в ЕС, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Специализираната комисия към министерството е "одобрила изпращането на молба за регистриране на защитено географско указание до Европейския център за защитените наименования към Европейската комисия".

На заседанието бе одобрено заявление за регистрация на Защитено географско указание "Българско розово масло" в Европейския регистър на Защитени географски означения.

Това е последният етап от националната процедура, която включва преглед на подадените документи от групата производители, проверки на място при членовете на групата производители, публикуване на заявлението спецификация с цел предоставяне на срок за подаване на евентуални възражения по него. Председател на комисията е заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров.

След изтичане на законния срок не е било получено възражение от засегнато лице, което е основание за финализиране на процедурата на национално ниво. Подготвят се необходимите документи за изпращане на заявлението в Европейската комисия, където ще стартира процедура на ниво Европейска комисия.

България е вторият по големина производител на розово масло след Турция в целия свят.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Iskame-ot-ES-zashtiteno-geografsko-ukazanie-za-rozovoto-si-maslo-381509
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.