Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Винетни стикери се продават в областни градове и граничните пунктове. Гратисен период до 6 февруари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:23 / 07.01.2005Коментари ()1792
Във всички областни пътни управления в страната и в 22 гранични пункта се продават годишни, месечни и седмични винетни стикери, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРЗБ).
От началото на тази година винетките са задължителни за всички превозни средства с българска и чуждестранна регистрация. С въвеждането на винетната система отпадна плащането на пътен данък за моторните превозни средства. Водачите имат възможност да избират каква винетка да закупят в зависимост от това колко често ползват републиканската пътна мрежа.
Винетната система не засяга автомобилите, които се движат в рамките на населените места и по общински пътища, както и околовръстните и обходни шосета, припомнят от МРЗБ.
В Пловдив винетки засега можете да си купите от сградата на Областното Пътно управление на ул. "Хр. Г. Данов" (тел. 269494).
Винетните стикери ще се разпространяват от ДЗИ и Български пощи.
С оглед малкия капацитет на пунктовете и необходимото технологично време за разработването на дистрибуторската мрежа в страната на база европейските практики при въвеждането на подобни системи Изпълнителна агенция “Пътища “ определи гратисен период, считано от 01.01.2005 г. до 06.02.2005 г., през който нередовните ползватели на пътната мрежа, попадаща в обхвата на винетната система, няма да се санкционират от Пътна полиция и КАТ.
От началото на 2005 година органите на Пътна полиция и КАТ ще засилят контрола по носенето и притежаването на документите, необходими за управление на МПС, като се обръща особено внимание на носенето на документ за сключена застраховка “ Гражданска отговорност “, съобщиха от РДВР-Пловдив.
В процес на монтиране са и указателните табели, които в Пловдивска област ще бъдат четиристотин, съобщиха от Пътно управление. Табелите са с правоъгълна форма и надписи на български и английски. Поставянето им трябва да завърши до края на гратисния период.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vinetni-stikeri-se-prodavat-v-oblastni-gradove-i-granichnite-punktove-Gratisen-period-do-6-fevruari-3864
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.