Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив от днес започва Международният фестивал на китарата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:32 / 11.10.2012Коментари ()1081
© Plovdiv24.bg
От днес в продължение на три дни Пловдив ще е домакин на Международния фестивал на китарата, организиран от Община Пловдив и включен в програмата на Есенния салон на изкуствата - Пловдив 2012. Събитието, провеждащо се за седми път, ще е се състои в Драматичния театър.

"Проявата е едно от значимите международни културни събития и аз съм изключително радостен от нейното провеждане", каза по време на пресконференцията в Общината вчера зам.-кметът Стефан Стоянов, на която присъства и началникът на отдел "Култура" Йохан Девлетян, както и участниците в феста Жан-Мари Екей, Иван Лечев, Валентин Вълчев.

В първата вечер на тазгодишното издание на сцената на Драматичен театър ще видим Иван Лечев - Жан-Мари Екей проект. Общото помежду им е, че и двамата през годините са участвали със самостоятелни проекти в пловдивския Международен фестивал на китарата. Този проект е идея и е продуциран от Международния фестивал на китарата - Пловдив 2012. Заедно с двамата китаристи на сцената ще се качат Милен Кукошаров - клавишни, Веселин Веселинов-Еко - бас и Стефан Цеков - ударни инструменти.

Утре, 12 октомври, ценителите на музиката ще могат да се насладят на изпълненията на изключителния композитор, преподавател и автор на трудове Роберто Фабри от Италия. Програмата ще продължи с Китарно дуо Бернар Пирис и Бриджит Репитон от Франция.

Фестът ще бъде закрит с участието на Франсиско Берниер от Испания и Китарен квартет ЕОН от Италия.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-ot-dnes-zapochva-Mezhdunarodniyat-festival-na-kitarata-386734
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.