Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира фестивалът "Международни фотографски срещи" Пловдив 2012
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 12.10.2012Коментари ()1027
© Plovdiv24.bg
Деветнадесетото издание на ежегодния фестивал на фотографията в Пловдив - Международни фотографски срещи, стартира днес, 12-и октомври 2012 година, от 17.30 часа в Балабановата къща. Традиционно той се провежда през месец октомври в експозиционните пространства на Старинен Пловдив, Градска художествена галерия, Дружество на пловдивските художници, артгалерии и пространства. Организатор е Община Пловдив, фондация "Пловдивско фотографско средище" и Общински институт "Старинен Пловдив".

Основната идея за тазгодишното издание на фестивала "Академична сцена" е фокус да бъдат различните творчески практики, теоретични и изследователски платформи на академичната и студентската общност в областта на фотографското изкуство. Ориентацията на фестивала именно към този сегмент от образователната система в областта на визуалното е продиктувана от желанието да се отдели специално внимание на образователните програми в сферата на художествената фотография като основа за бъдещо професионално и творческо развитие на студентите, да се обмени педагогически опит и идеи между изявени преподаватели в областта на фотографията, да се осъществи творчески и педагогически обмен между сходни висши учебни заведения по изкуствата от България и чужбина, да се предостави възможност за творчески дебют на студенти по фотография в неповторимата атмосфера на експозиционните пространства на къщи в Стария град и галериите в Пловдив.

"Академична сцена" Международни фотографски срещи, октомври 2012, е финалната част от осмото издание на Есенния салон на изкуствата в Пловдив, който се организира ежегодно от Община Пловдив и в който са включени множество фестивали с международно участие, изложби, концерти, театрални и оперни представления и други събития.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Startira-festivalut-Mezhdunarodni-fotografski-sreshti-Plovdiv-2012-386974
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.