Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Зам.-окръжният прокурор на Смолян изваден мъртъв от язовир Кърджали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 16.10.2012Коментари ()2867
© Plovdiv24.bg
Зам.-окръжният прокурор на Смолян Христо Василев е изваден мъртъв от язовир Кърджали. Водолазен екип е открил трупа му в 7,15 часа тази сутрин в района на ардинското село Китница.

51-годишният Василев бил там на риболов в понеделник. За последно се чул с близките си по телефона около 10 часа, след което спрял да отговаря.

Късно снощи е подаден сигнал в РУП-Ардино за изчезналия. Незабавно са били организирани издирвателни действия. Един от районните инспектори най-напред открил прокурорския автомобил "Сузуки". След това на брега били намерени дрехите и въдицата му. По първоначални данни най-вероятно се е подхлъзнал и е паднал във водата. Няма улики за насилствена смърт. Трупът ще бъде транспортиран за аутопсия в кърджалийската болница.

Местните смятат, че може да е било нещастен инцидент, тъй като Василев бил страстен риболовец. В понеделник обаче жителите от Китница са забелязали само една кола в района.

"При нас често идват рибари от Смолянско и от Пловдивско, този човек не съм го виждал никога. Мястото, където е станал инцидентът, е скалисто, явно се е подхлъзнал", коментира кметският наместник на селото Сами Мюмюн.

До момента от Окръжна прокуратура Кърджали не е подадена официална информация по случая.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zam-okruzhniyat-prokuror-na-Smolyan-izvaden-murtuv-ot-yazovir-Kurdzhali-387991
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.