Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В местността Цигов чарк разискват проблемите на фармацевтичната индустрия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 19.10.2012Коментари ()7746
©
От днес до 20 октомври, в местността Цигов чарк /почивна база на Медицински университет-Пловдив/ ще се проведе първата по рода си научна конференция в рамките на "Фармацевтични технологични дни". Темата на конференцията е "Технологията на лекарството - ключ към максимална ефективност на терапията". 

Програмата на конференцията, подготвена от организаторите Фармацевтичен факултет при МУ - Пловдив със съдействието на Фармацевтичен факултет при МУ - София и Българската асоциация за фармацевтични технологии, отразява стремежа да се очертаят съвременните насоки в развитието на фармацевтичните технологии и достиженията на научните звена в България, които работят по проблемите на фармацевтичната технология. Участниците, които са над 70 учени, ще разискват и върху проблемите на фармацевтичната индустрия и нейното значение в светлината на новите икономически реалности и справедливото разпределение на бюджетите в здравеопазването. 

Пленарни доклади ще изнесат водещи български и европейски лектори - проф.Светла Богданова, проф. Рахамин Шекерджийски, д-р Белал Насер от Германия, член на Европейския Фармакопеен комитет, експерт по лекарствена безопасност и др. С научни съобщения ще се представят утвърдени и млади учени, работещи в областта на фармацевтичната технология. Председател на организационния комитет е доц. Маргарита Касърова д.ф., зам.-декан на Фармацевтичен факултет - Медицински университет Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-mestnostta-Cigov-chark-raziskvat-problemite-na-farmacevtichnata-industriya-388521
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.