Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обявиха за общодържавно издирване съдружник в мелницата край Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 19.10.2012Коментари ()2635
©
Собственикът на частната мелница край Асеновград, където бяха открити голямо количество картечници, пистолети и боеприпаси, е обявен за общодържавно издирване, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ласков е криминално проявен, осъждан за причиняване на средна телесна повреда и за телесна повреда по хулигански подбуди, причинена след използване на огнестрелно оръжие. Съдружник е във фирмата за хлебопроизводство, уточняват от ГДБОП. 

Благодарение на оперативното полицейско сътрудничество между ГДБОП и полицията на Кралство Холандия е била придобита информация за престъпната дейност, свързана с огнестрелни оръжия. При последвалите оперативни действия антимафиотите и колегите им от Пловдив са достигнали до адрес в Асеновград. Вчера те предприеха претърсване на сгради в местността "Света Марина", които са били ползвани от фирма за хлебопроизводство. В пристроени помещения към производствено хале те са попаднали на незаконна работилница, оборудвана с всичко необходимо за изработване на огнестрелни оръжия и преработка на газови оръжия в бойни.

Намерени и иззети са и две незаконно притежавани пушки, заглушител, основни компоненти и части за огнестрелни оръжия, изработени готови оръжия и газови, които били в процес на преработка.

В друго помещение, ползвано като офис, открили отново две незаконни пушки, три револвера и боеприпаси за тях и около 150 г вещество, което се проверява за експлозив.

Антимафиотите попаднали и на тайник, замаскиран зад секционен шкаф във външна стена към сградата.Там имало три автомата "Калашников" , петнайсет пистолета, самоделен картечен пистолет, два револвера, две пушки, два заглушителя, 1100 патрона от различен калибър /основно 7,62 х 39, 9 х 19 и 9 х 18/. От тайника са иззети и значително количество основни компоненти за огнестрелни оръжия /цеви, цевни кутии, затвори, затворни рами/, както и заготовки за тях. В извършените процесуални действия е ползвано и оперативно следово куче, обучено да открива оръжие и експлозиви.



Още по темата: общо новини по темата: 1
18.10.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obyaviha-za-obshtodurzhavno-izdirvane-sudruzhnik-v-melnicata-krai-Asenovgrad-388660
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.