Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха латвиец, продавал дизайнерска дрога, замаскирана като виагра, на ул. "Отец Паисий"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:21 / 24.10.2012Коментари ()1766
©
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Юрийс Абросимовс, 35 г. на 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лв. Той беше признат за виновен в това, че на 22.11.2011 г. в гр. Пловдив е държал 7 г. марихуана на стойност 42 лв. и други наркотични вещества, известни като т. нар. дизайнерска дрога.

Абросимовс е латвийски гражданин. Той работел като продавач в магазин за продажба на тютюневи изделия на ул. "Отец Паисий" в Пловдив, машинки за цигари и други аксесоари. Освен тях продавал и прахообразни и кристалообразни вещества, зелена листна маса, като на етикетите било записано, че съдържат тамян, соли за вана, хапчета "Виагра" и "Бонзай", а на опаковките били изобразени линии за смъркане, гъби, халюциногенни ефекти. 

През октомври 2011 г. в полицията била получена оперативна информация, че в магазина Абросимовс продава наркотични вещества, известни като "дизайнерска дрога". 

За проверка била сформирана група и на 22.11.2011 г. било извършено претърсване и изземване на магазина, в който работел и в дома му. В дома на Абросимовс били открити прахообразни и кристалообразни вещества, зелена листна маса, хапчета, както и марихуана, за която той обяснил, че пуши от време на време.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-latviec-prodaval-dizainerska-droga-zamaskirana-kato-viagra-na-ul-Otec-Paisii-389755
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.