Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Екстри 5 в 1 за пациентите на болница "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 02.11.2012Коментари ()3048
© Plovdiv24.bg
Болница "Пловдив" е първото лечебно заведение под тепетата, което инсталира модерна информационна развлекателна система, предоставяща комфорт на пациентите по време на престоя им в стационарите. Това съобщи директорът д-р Аргир Аргиров, след като подписа договор с фирмата изпълнител. От понеделник започва монтажът на оборудването, което се очаква да приключи до месец. 

Модулът включва телевизия с 40 цифрови канала, интернет, телефон, филми под наем и дава възможност да се четат вестници и списания. 

Във всяка болнична стая ще бъдат монтирани по 3 телевизионни приемника, като към всеки ще бъдат прикрепени слушалки. Така пациентът, който гледа мач от Шампионска лига, няма да пречи на съседа да проследи серия от любимия си филм или на друг, решил да говори в момента с децата си в Германия. Всеки болен ще има възможност самостоятелно, без да се съобразява с околните в стаята, да използва което и да е приложение по негов избор и по всяко време.

Единият от каналите ще излъчва програмата на МБАЛ "Пловдив", добре позната на пациентите, лежали в отделенията. Тя влючва филми, сързани с профлактиката на здравето. 

Освен развлекателни и информационни приложения системата предлага и медицински, насочени към персонала на болницата. Тя дава достъп на болния за аудио и видео връзка с дежурните сестри. Достатъчно е пациентът само да натисне едно копче, за да започне разговор с тях. А ако те отсъстват от стаята в момента, приложението пази информация за пропуснатото повикване и медиците ще могат да потърсят болния. Модулът дава възможност едновременно да се наблюдават 4-ма души в различни стаи. 
 
Пускането на системата става с ваучери, които ще се купуват от автомати, поставени в коридорите на лечебното заведение. Те са свързани с НАП и по този начин ще спазим и влязлото в сила от 1 ноември законово изискване, заяви директорът. Хора от персонала и от екип на фирмата, който ще се грижи за изправността на техниката, ще помага на болните да се снабдят с ваучери. Ползването на системата за час ще струва 1 лв, за 12 часа - 3 лв., за цяло денонощие - 3,50 лв., за 3 дни - 7 лв., а за 5 дни - 10 лв.

Новата придобивка не само че е напълно безплатна за болница "Пловдив", но и част от приходите от ваучерите ще влизат в касата на лечебното заведение. Първите смарт модули ще бъдат поставени в акушеро-гинекологичното отделение, където са бъдещите майки, казаха от болницата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ekstri-5-v-1-za-pacientite-na-bolnica-Plovdiv-392045
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.