Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Премиера на филм в РИМ за 100-годишнината от Балканската война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 05.11.2012Коментари ()1062
©
Списание "Българска Наука" отбеляза 100-годишнината от Балканската война с премиерата на филма "На нож!". Филмът ще бъде прожектиран на 6 ноември от 18.00 ч. в зала "Съединение" на Регионален исторически музей - Пловдив. 

Той предлага нов поглед на събитията от 1912 г., търси историческия им и духовен смисъл, вглежда се в отражението им върху българската история и народопсихология. Взаимовръзките са преценени от гледна точка на стогодишния юбилей, натрупаните исторически и социалнопсихологически оценки и най-вече от висотата на преосмисляните през изтеклия век ценности на демократичната цивилизация. Обръща се внимание и на недостатъчно разгледани и неизвестни обстоятелства. 

Акцентира се върху обобщаване на информацията и върху духа на българската армия и българския войник. Представени са гледните точки на всички балкански страни за войната, както и отзвукът в Европа. Продуценти на филма са Петър и Росен Теодосиеви, сценаристи са Антон Тонев и Радослав Тодоров, а режисьор е Борис Грозданов. Във филма участват проф. Георги Марков, проф. Димитър Гоцев, полк. доц. Станчо Станчев, о.р.полк. д-р Марко Златев, подполк. инж. Евгени Пенчев, доц. д-р Лизбет Любенова.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Premiera-na-film-v-RIM-za-100-godishninata-ot-Balkanskata-voina-392641
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.