Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Концертна зала събира млади диригенти - бъдещи звезди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 07.11.2012Коментари ()1436
©
За пореден път тази седмица Концертната зала в Пловдив събира млади диригенти - бъдещи звезди. Щастливи сме да посрещнем учениците на професор Клаус Арп от Манхайм - Германия, които с огромна любов към музиката, трудолюбие и талант работят с пловдивския оркестър.

Професор Клаус Арп е немски диригент, работил в Хамбургска опера, Рейнската филхармония и опера в Кобленц, с оркестъра на Баден Баден и много други. Дирижирал е в най-големите зали на Европа, Америка и Южна Кореа и всяка година е гост диригент на оркестъра във Филаделфия-САЩ.

Автор е на композиции за цигулка, валдхорна, камерни състави, както и на съвременна опера. От 1993 г. до сега преподава дирижиране в Мангхайм. За първи път професор Арп провежда своя майсторски клас съвместно с Пловдивска филхармония през 1996 г. Забележителното е, че оттогава той се завръща при нас всяка година. Множество студенти преминаха през диригентския подиум в Пловдив през тези години, сега вече успешни диригенти по света.

Щастливи сме да посрещнем тазгодишните ни гости - Андрей Литвиненко от Русия, Андреас Лука Бералдо от Германия, Юн Хан от Кореа, Хин Джин Юн от Кореа и младата дама от Франция - Жан Льофевр. 

Този петък - 9 ноември от 19 часа в Концертна зала в заключителния концерт на диригентския курс на проф. Арп публиката ще може да види тези млади таланти. Програмата е изключително ефектна и включва:

В. А. Моцарт - Увертюра от операта "Дон Джовани"
Диригент: Жан Льофевр (Франция)
Х. Берлиоз - Увертюра "Римски карнавал"
Диригент: Hyun-Jin Yun (Южна Корея)
Р. Щраус - Симфонична поема "Дон Жуан"
Диригент: Juheon Han (Южна Корея)
М. Равел - Втора сюита от "Дафнес и Хлое"
Диригент: Андрей Литвиненко (Русия)
Ц. Франк - "Прокълнатият ловец"
Диригент: Андреас Лука Бералдо (Германия)


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Koncertna-zala-subira-mladi-dirigenti-budeshti-zvezdi-393142
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.