Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Национална конференция на председателите на общински съвети ще се проведе в Хисар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:50 / 12.01.2005Коментари ()1258
Национална конференция на председателите на Общински съвети ще се проведе на 14 и 15 януари в Хисар, съобщиха от Националната асоциация на действащите председатели на общински съвети (НАДПОС). Темата на форума е “Подготовка, финансово осигуряване и приемане на общинските планове за развитие”. Целта на конференцията е да подкрепи методически и организационно процеса на подготовка и приемане на общинските планове за развитие от Общинските съвети в страната. Приемането на тези планове се определя като най-важното стратегическо решение, което местната власт ще подготви и вземе през настоящия мандат.
Конференцията се организира в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България представена от изпълнителния директор ст.н.с. д-р Гинка Чавдарова, Инициатива местно самоуправление на Американската агенция за международно развитие, Фондация за реформа в местното самоуправление. Ще вземат участие и държавни експерти, директори на дирекции и началници на отдели на ресорни министерства. Научна подкрепа на форума оказват двете най-престижни икономически висши училища - Университета за национално и световно стопанство - гр. София, представен от ректора проф. д-р Борислав Борисов и Стопанска академия “Д.А.Ценов” – гр. Свищов, представена от ректора доц. д-р Нено Павлов, съобщиха от НАДПОС.
Веднага след официалното откриване на форума ще бъде връчен приза “Общински финансист на 2004 год.” по конкурса за иновационни практики в общинските финанси. Наградата ще бъде връчена от г-н Кирил Ананиев - зам.-министър на финансите на Република България и доц. д-р Андрей Захариев – председател на Управителния съвет на НАДПОС в РБ.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nacionalna-konferenciya-na-predsedatelite-na-obshtinski-suveti-shte-se-provede-v-Hisar-3935
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.