Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Музикалните училища в Бургас и Пловдив обменят опит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 12.11.2012Коментари ()1272
©
Бивши и настоящи ученици от
НУМТИ "Добрин Петков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Пространство за идеи" е озаглавен проектът за квалификация между Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас и Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" гр. Пловдив.

Една от най-развитите форми за обмяна на опит и квалификация между институти от този вид са международни и национални конкурси по специалността, майсторски класове и фестивали. Целта на настоящия проект е да се осъществи професионален обмен между ученици и учители от двете училища в процеса на подготовка за съответните изяви, да се споделят творчески идеи в среда освободена от напрежението на конкурсното начало, да се изградят представи за реалното ниво на лично професионално развитие.

Проектът се реализира в периода 14 - 16 ноември.

През това време учениците от гостуващото училище задължително ще посещават учебните часове по общообразователна и специализирана подготовка съобразно седмичното разписание на приемащото училище.

Учителите от Пловдив ще изнасят уроци съобразно седмичното разписание и тематичното разпределение на учебния материал по съответната учебна дисциплина на училището домакин.

Всеки етап от реализирането на проекта завършва със съвместен концерт на ангажираните ученици.

В първата мобилност НУМСИ ще приеме 4 ученици от специалностите пиано, цигулка, флейта и 4 преподаватели по специалностите математика, клавирен съпровод, солфеж и корепетиция. В програмата на проекта са включени открити уроци на бургаските преподаватели Рада Чомакова, Юлия Ненова, Людмила Иванова и Маргарита Кожухарова с учениците от Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков",часове на отворените врати по специалностите "Класическо пеене" и "Виолончело", мултимедийна презентация на Александър Колев, корепетитор в НУМТИ "Добрин Петков", за живота и творчеството на световноизвестния пианист Алексис Вайсенберг, както и съвместен концерт на ученици от двете училища.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Muzikalnite-uchilishta-v-Burgas-i-Plovdiv-obmenyat-opit-394281
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.