Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава протестът на автобусните фирми в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 13.01.2005Коментари ()1720
Продължава протестът на десетте транспортни фирми, отпаднали от конкурса за междуградските линии. В разпространена от тях декларация се изразява недоволство от действията на общината, които ще доведат до безработица около 150 души и практически фалит на транспортните фирми. Превозвачите заплашват, че ако не се вземе удовлетворяващо исканията им решение, ще предприемат по-драстични протестни мерки като палатков лагер и гладна стачка.
За утре сутринта е насрочена среща между ресорния зам.-кмет Атанас Славов и инициативния комитет на протестиращите превозвачи. Синдикалният лидер Атанас Кръстев съобщи, че КТ "Подкрепа" ще посредничи при преговорите.
Припомняме, че протестът на транспортните фирми е предизвикан от прекратяването на договорите им за обслужване на 37 междуселищни автобусни линии. на проведения през септември м.г. конкурс те отпаднаха, а повечето апетитни маршрути бяха спечелени от "Хеброс бус". Ощетените от конкурса превозвачи заявиха, че той е бил манипулиран и обвиниха за това зам.-кмета Атанас Славов. Зам.-кметът притежава 9.65 процента от акциите в бившето държавно дружество "Водстрой-Пловдив", което строи автогара "Родопи", собственост на "Хеброс бус" ООД. В обекта са инвестирани около 2 млн лв. Превозвачите оспориха пред съда резултатите от конкурса и Пловдивският окръжен съд спря кметската заповед, с която бяха обявени. Делото във ВАС е насрочено за 26 януари и протестиращите настояват, че трябва да се изчака дотогава, за да се реши проблемът. Междувременно решението на пловдивския съд е оспорено от общината и "Хеброс бус" пред тричленен състав на ВАС, който го отменя и кметът издава заповед за прекратяване договорите на досегашните превозвачи, считано от 12 януари.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Produlzhava-protestut-na-avtobusnite-firmi-v-Plovdiv-3946
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.