Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ГЕРБ Сопот предлага учебни заведения и храмове да не плащат такса "смет"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:44 / 14.11.2012Коментари ()759
©
Да се освободят от такса "смет" училищата и храмовете в Община Сопот - това предложение ще внесе в Общинския съвет председателят на групата на ГЕРБ Мариана Кацарова, която е и председател на местния парламент. Предстои предложението да бъде разгледано още през декември, когато ще се дискутира и приема таксата за битови отпадъци за граждани и фирми за идната година. 

Ако колегите гласуват предложението, от него ще се ползват 3-те училища и всички молитвените храмове на регистрираните у нас вероизповедания на територията на Общината - 3 християнски църкви с метох, един християнски манастир и християнски параклис, както и джамия, съобщи Мариана Кацарова. Според нея, важно е да се знае, че и в момента 2-те общински училища са освободени от такса смет, но Професионалната гимназия, която е държавна, е в съвсем различна позиция. 

"От ГЕРБ смятаме, че е необходимо учебните заведения да се поставят в еднаква ситуация, тъй като генерират сходно количество смет. Идеята ни е, освен това, да поставим контейнери за разделно събиране на отпадъците край тях и така да приучаваме децата към този нов и екологичен модел за сметосъбиране", допълни председателят на ОбС. 

Кацарова е категорична, че ако учебните заведения и храмовете се освободят от плащане за сметта, това няма да натовари таксата за битови отпадъци за гражданите и фирмите. 



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/GERB-Sopot-predlaga-uchebni-zavedeniya-i-hramove-da-ne-plashtat-taksa-smet-394960
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.