Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ГЕРБ "Марица" с проектоправилник за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 15.11.2012Коментари ()1507
© Plovdiv24.bg
Групата на ГЕРБ в ОбС "Марица" изготви проектоправилник за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в Общината. 

Подпомагането на двойки с подобни проблеми е от голямо значение, особено в период на демографска криза, обясни зам председателят на ОбС "Марица" Атанас Георгиев. По думите му, за Общината, която не е голяма като съседната Община Пловдив например, хората имат доста по-ограничени възможности да получават информация от професионалисти и да извършват процедурите, които Държавата подпомага, за да им се роди бебе. С проектоправилника, който изготви групата на ГЕРБ, се дава възможност на двойки с доказани репродуктивни проблеми да получат - след одобрение от специална комисия към ОбС - еднократна годишна помощ от 1000 лв. Средствата ще се отпускат за изследвания, необходими при кандидатстване пред Националния фонд за асистирана репродукция. Предлага се кандидатстващите да са с постоянно местожителство в Община "Марица". 

За разработването на проектоправилника ползвахме добрите практики на други общини у нас - оказа се, че има пионери в тази насока и аз - като майка - съм изключително доволна, че сега и ние като Община имаме възможност да дадем рамо на двойките, които с трепет очакват дете, да започнат процедури, коментира председателят на ОбС "Марица" Гергана Трендафилова.

Проектоправилникът е публикуван на сайта на Община Марица и се очаква да бъде гласуван на изнесена сесия в Първомай на 22 ноември. Ден по-рано, на 21 ноември от 16, 30 часа, Община "Марица" ще домакинства среща по проблемите на двойките с репродуктивни проблеми от Пловдивска област. 

На срещата се очаква да присъстват министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, представители на Националния фонд по асистирана репродукция, специалисти по инвитро. Поканени са да участват и двойки с репродуктивни проблеми от цяла пловдивска област. 



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/GERB-Marica-s-proektopravilnik-za-podpomagane-na-dvoikite-s-reproduktivni-problemi-395320
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.