Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
127-та годишнина от освобождението честват Панагюрище и Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:15 / 13.01.2005Коментари ()1591
Днес бяха чествани 127 години от Освобождението на Панагюрския край от османско владичество. Панихида в памет на загиналите войни бе отслужена от архиерейския наместник отец Филип Филипов в църквата “Свето Преображение Господне” в село Оборище. В обновения преди две години храм присъстваха кметът на общината инж. Марко Мечев, зам.-кметът Спаска Тасева, кметът на селото Николай Сираков, общински съветници и други. Венци и цветя бяха поднесени пред двата паметника на загиналите руски войни в селото. Ученици от панагюрски училища, общественици и граждани присъстваха на последвалото по-късно поклонение пред паметника на ген. Дендевил в Панагюрище.
Годишнината ще бъде отбелязана и в Пазарджик в 12 часа пред паметната плоча на генерал Брок на моста на Марица. Ръководители на местни институции, организации, политически сили, обществени организации и граждани ще поднесат цветя и ще се преклонят пред паметта на героите, жертвали се за свободата на нашия град. По този повод в 17.30 часа в зала “Маестро Георги Атанасов” ще се състои тържествен концерт. Слово ще произнесе кметът на общината Иван Евстатиев. Информацията е на радио Деж.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/127-ta-godishnina-ot-osvobozhdenieto-chestvat-Panagyurishte-i-Pazardzhik-3962
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.