Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доставят пресни плодове и зеленчуци за детските градини в "Южен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 20.11.2012Коментари ()1177
©
От началото на месец ноември започнаха доставките на пресни плодове и зеленчуци във всички детски градини на територията на район "Южен" по европейската схема "Училищен плод" към Държавен фонд "Земеделие" с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Доставките ще обхванат цялата учебна година. 

Съгласно Наредбата за условията и реда за прилагане на схемата, на децата от III-та и подготвителна група се предоставят ежедневно само пресни плодове и зеленчуци, отговарящи на нормативната база за здравословно хранене на децата и учениците. Схемата "Училищен плод" цели да подобри хранителните навици на децата и да повиши, както тяхната, така и на техните родители информираност за принципите на здравословното хранене.

С тази цел през цялата учебна година във всички детски градини са предвидени празници, състезателни игри, изложби и други мероприятия на тема "Здравословно хранене". Освен по схемата "Училищен плод" към Държавен фонд" Земеделие" детските градини в район "Южен" получават пресни плодове и зеленчуци и по реда на Постановление№308 от 20.12.2010г. за осигуряване и разпределяне средствата за подпомагане храненето на децата от подготвителните групи.

"С включването на двете програми за децата от детските градини на района се осигуряват много плодове и зеленчуци, освен основното хранене. Доставките се осигуряват от извънбюджетни средства, което улеснява директорите в условията на делегиран бюджет", заяви и.д.кмет на район "Южен" Людмил Русанов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dostavyat-presni-plodove-i-zelenchuci-za-detskite-gradini-v-Yuzhen-396291
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.