Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студ и сняг сковаха Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:44 / 02.12.2012Коментари ()1646
©
Зимата връхлетя с пълна сила голяма част от Европа. От север на юг ниски температури, обилни снеговалежи и бури създадоха множество проблеми с транспорта и движението в големите градове и изолираните райони. Гърция е потърпевша от проливни дъждове и силни ветрове. В Италия арктически циклон предизвика силни дъждове, довели до наводнения в редица региони.

Най-много са пострадали градовете и селищата в северната част на централната област Тоскана. За уикенда синоптиците прогнозират значително застудяване, дъждове и снеговалежи в планинските райони на неголяма височина.

Рязкото застудяване в Чехия и снеговалежите предизвикаха редица транспортни проблеми. В западната и югозападната част на страната е спряно движението по три железопътни магистрали по посока към Германия. Пътниците се превозват с автобуси. Заради лошото време е затворен пътят в планината Свети Себастиян близо до границата с Германия.

В самата Германия силният вятър, снеговалежите и поледиците са предизвикали многобройни катастрофи, парализирали движението по пътищата в различни части на страната. Най-пострадали са провинциите Бавария и Саксония. Регистрирани са 118 катастрофи с 9 пострадали. За събота и неделя прогнозите вещаят бурни ветрове и снеговалежи в цяла Германия, особено в провинциите Саксония и Тюрингия.

На север Финландия и Швеция също пострадаха от обилни снеговалежи и ураганен вятър.

Същото е положението и в европейската част на Русия, чиято столица Москва не може да преодолее последствията от дебелата снежна покривка.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Stud-i-snyag-skovaha-Evropa-399182
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.