Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съвременни творчески "седенки" за цялата фамилия тръгват в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 08.12.2012Коментари ()1330
© Plovdiv24.bg
Да провокира таланта на малки и големи цели градска инициатива, която стартира днес, 8 декември, в "Тракия", най-многолюдния пловдивски квартал. "Фамилия Форум" ще събира всички поколения в семейството - деца, мами и татковци, баби и дядовци. Заедно ще показват умения, ще претворяват древни обичаи, ще се веселят. Събитията ще са ежемесечни и ще се провеждат в търговски център "Форум Тракия", на 3-ия етаж. 

На топло и уютно местенце желаещите тракийци, а и останалите пловдивчани, ще могат да участват в съвременните "седенки" - ще споделят идеи и емоции, ще творят в организираните конкурси на различни теми: кулинария, гобленарство, плетачество, пеене, рецитиране, актьорско майсторство, гимнастика, акробатика, танц, рисуване. "Фамилия Форум" ще провокира интереса и ще посвети малчуганите в магическото изкуство, както и в новите технологии. А техните баби и дядовци ще си припомнят старите градски песни, ще се включат в различни беседи, които вълнуват тяхното поколение. Патрон на тракийската инициатива "Фамилия Форум" е Менда Стоянова, заместник - председател на Народното събрание.

Менда Стоянова е символичният домакин на първия празник днес от 12 часа, в търговски център "Форум Тракия". Датата е избрана не случайно - тя е в навечерието на 9 декември - църковният празник на Света Анна, покровителка на семейството. Старт на градската фамилна среща ще дадат с фолклорна програма танцовите състави "Чародейци" и "Матевски" с художествен ръководител Росалина Божкова. Малкият талант Зара Дикова ще изпълни пиеси за цигулка.

От 13 до 15 часа малчугани, каки и батковци и по-възрастни членове на семействата ще могат да изработят под вещото ръководство на обучители уникални коледни картички, свещници и сурвачки в специалната работилничка за таланти на "Фамилия Форум". Материалите са осигурени от екипа на "Форум Тракия". 

Арт работилничката ще е отворена и на 12 и 13 декември /сряда и четвъртък/ от 18 до 20 часа. Преди Коледа компетентно жури от пловдивски творци ще даде оценка на сътвореното изкуство. Класиралите се на първите места ще получат специални подаръци от "Форум Тракия". 

От сърце и с вашите ръце ви приканваме да създадем своето празнично настроение, обръщат се към тракийци и всички пловдивчани организаторите на "Фамилия Форум". 

Те се надяват чрез тази инициатива да стимулират желанието на хора от различни възрасти за творчески изяви и за още повече затопляне на отношенията между поколенията в едно уютно пространство, каквото предоставя "Форум Тракия".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Suvremenni-tvorcheski-sedenki-za-cyalata-familiya-trugvat-v-Trakiya-400835
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.