Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ПУ организира Ден на иновациите и технологичния трансфер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:40 / 12.12.2012Коментари ()884
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ден на иновациите и технологичния трансфер организира днес, 12 декември, Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Това обяви зам.-ректорът проф. д-р Невена Милева.

В рамките на две заседания от 16:00 до 18:00 ч. ще бъдат представени значимите проекти на висшето училище - Технологичният център и Офисът за технологичен трасфер към него, финансирани по програма "Конкурентоспособност", и Иновационният инкубатор в ПУ към университетски фонд "Научни изследвания", обясни проф. Милева.

Политиката на висшето училище в областта на приложните изследвания и технологичния трансфер ще бъде в центъра на обсъжданията. Поканени са ръководителите на проектите, представители на бизнеса и на други университети, които също ще се включат в дискусиите за взаимовръзката между иновациите, образованието и социотехническите мрежи.

Сред останалите теми в Деня на иновациите и технологичния трансфер са управлението на интелектуалната собственост, пазарите на възникващи продукти и технологии и академичните спин-оф фирми - т.нар. институционално предприемачество в университета, което дава възможност за бърза реализация на резултатите от приложни научни разработки.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/PU-organizira-Den-na-inovaciite-i-tehnologichniya-transfer-401740
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.