Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студентка опита да надхитри властите на летище Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:22 / 28.12.2012Коментари ()5488
©
Късният час на полета за Лондон, "хитрото" замаскиране и други подобни обстоятелства са вероятните причини, накарали българска гражданка, студентка в Лондон, да се надява, че ще надхитри властите на летището и ще пренесе безпроблемно контрабандни цигари. В крайна сметка обаче това се оказа поредният предотвратен от пловдивските митничари опит за нарушаване на закона.

Снощи, около 22 часа, в чекирания багаж са открити 3600 къса цигари без бандерол. Осемнадесетте стека от марките "Karelia" и "Victory", всички без бандерол, били старателно увити в алуминиево фолио и поставени между дрехите в куфара, като по този начин собственичката на багажа се е надявала цигарите да не бъдат разпознати от сканиращите устройства. Въпреки това, модерният рентген, на който се извършва проверка на чекирания багаж на Летище Пловдив, е уловил подозрителната пратка.

Жената е задържана и по случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор. Вчерашното разкритие е пример за добрата съвместна работа на митническите, гранични и летищни служби на пловдивското летище.

С този случай общото количество тютюневи изделия, задържани от служители на Митница Пловдив през изминаващата 2012 година, вече е 2 360 260 къса цигари и 16 236 кг тютюн за пушене.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Studentka-opita-da-nadhitri-vlastite-na-letishte-Plovdiv-405217
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.