Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проведе се среща заради проблемите с пропадналия път край Кричим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:21 / 04.01.2013Коментари ()1950
©
Днес, 04.01.2013 г., Областниятуправител Здравко Димитров се срещна с представител на община "Родопи", инвеститора и проектантите на частната ВЕЦ край Кричим, строителния инвеститорски надзор както и представител на "Напоителни системи" и експерти от областна администрация. Поводът е пропадането на пътя от Пловдив за Кричим край Устина.

Причина за пропадането на настилката е филтрация на вода, през насипната стена около водовземната шахта на частната ВЕЦ между Устина и Кричим. Заради инцидента пътят беше затворен близо 24 часа. Това причини сериозни затруднения в движението на автобусите и автомобилите от Кричим към Пловдив.

По време на срещата в областна администрация инвеститорът Иван Русенов заяви, че "ще бъдат взети всички необходими мерки за недопускане на повторно пропадане на пътя". Той обяви, че гарантира сигурността на изпълнение и поема цялата отговорност за случилото се. Новоизградената ВЕЦ има всички необходими строителни разрешения и е с изрядна документация.

От своя страна областният управител заяви, че очаква инвеститорът да спази поетите ангажименти и да не допуска повторно пропадане на пътя. Тъй като от първостепенна важност е сигурността на работещите на съоръжението и на хората, преминаващи по това направление, не трябва да се правят компромиси със строителните дейности. При повторен инцидент на тази отсечка ще бъдат наложени строги санкции, увери областният управител. Здравко Димитров допълни, че случилото се трябва да е червена лампа, която да изостри вниманието при реализиране на обекта. Републиканският път ІІІ - 8602 Пловдив - Перущица - Кричим е отворен от вчера следобед.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Provede-se-sreshta-zaradi-problemite-s-propadnaliya-put-krai-Krichim-406407
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.