Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жандармерийската част в Пловдив представи отчет за дейността си през миналата година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 19.01.2005Коментари ()1847
Днес се проведе отчет-анализът за дейността на Жандармерийска част-Пловдив през 2004 година, съобщи пресцентърът на РДВР. На анализа присъства ген. майор Живко Живков – директор на НС “Жандармерия”.
Жандармерийска част-Пловдив е една от структурните единици на Национална служба “Жандармерия”, изпълняваща задачи по охрана на особено важни обекти, охрана на обществения ред и борба с престъпността извън населени места на територията на Пловдивска, Пазарджишка и Старозагорска области. През миналата година Жандармерийска част-Пловдив е продължила осъществяването на охраната на дипломатически представителства и особено важни обекти. Нейни служители са участвали в съвместни операции с РДВР-Пловдив, РДВР-Видин и РДВР-Враца по охрана на обществения ред и противодействие на престъпността извън населени места. В хода на операциите са били проверени 11829 лица, 9129 моторни-превозни средства и 3981 обекта.
Съвместно със сектор “Престъпления по пътищата” на РДВР-Пловдив жандармерийската част осъществява охраната на обществения ред по автомагистрала “Тракия”. Жандармеристите са участвали в охраната на 20 футболни срещи. В 17 случая са оказали съдействие на Националното управление по горите при извършване на проверки за законността при опазването, преработката и транспортирането на горски, дивечови и рибни ресурси на територията на Регонално управление по горите – Пазарджик. Проверени са 1507 моторно-превозни средства, 2082 лица, съставени са 126 акта и 68 протокола.
Курсове за квалификация и повишаване на професионалната квалификация са преминали 93 процента от офицерите и 37 процента от сержантите. Основната задача по подготовката на служителите беше повишаване на качеството по обучение за изпълнение на дейности по противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и особено важни обекти.
Основните приоритети на Жандармерийска част-Пловдив през тази година са ефективно и законосъобразно изпълнение на задачите по прилагане на правомощията от Закона за МВР и противодействието на престъпността, охраната на обществения ред самостоятелно и съвместно с другите служби на МВР и разширяване на взаимодействието с тях.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhandarmeriiskata-chast-v-Plovdiv-predstavi-otchet-za-deinostta-si-prez-minalata-godina-4067
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.