Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ателие по иконография в СОУ "Димитър Матевски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 15.01.2013Коментари ()5241
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С изложба на орнаментирани букви отбелязват 1250-годишнината на глаголицата - първата азбука на Свети Свети Кирил и Методий в България /годишнина, която ще се чества под егидата на БАН през 2013 година/, учениците от СОУ "Димитър Матевски" - Пловдив.

С огромно старание и усърдие децата от ателие "Иконография" по проект "Успех" в училището, под ръководството на своята ръководителка Лиляна Натова изписват българските букви, влагайки творческия си заряд при орнаментирането на буквите, при избора на цветово въздействие на творбите си. Учениците се запознават с историческата епоха, изразяват възхищението и преклонението си пред делото на светите братя-създатели на българската азбука, стремят се да предадат в творбите си духа на върховните за българите времена. Те се пренасят в епохата, когато народът ни е побеждавал с духовната си сила, почерпена от словото и книгите. 

Работата в ателието по иконография зарежда малките художници с патриотизъм, спомага за духовното им израстване, а за много от тях часовете по иконография са станали любимо занимание. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Atelie-po-ikonografiya-v-SOU-Dimitur-Matevski-408586
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.