Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новите мотриси на БДЖ ще направят демонстрационно пътуване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 21.01.2005Коментари ()1646
Първите две нови дизелови мотриси тип Desiro, доставени от Siemens за нуждите на БДЖ ЕАД, ще направят демонстрационно пътуване на 22 и 23 януари. Събитието ще протече под патронажа на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев, съобщиха от ведомството.
Пътуването ще започне утре от гара Варна и ще премине по два маршрута подбрани така че да обхванат повечето основни гари в страната. Южната демонстрационна дестинация е Варна – Синдел – Комунари – Карнобат – Бургас – Сливен – Ямбол – Стара Загора – Пловдив – Пазарджик – София. Общата дължина на маршрута е 711 километра. По него ще пътуват министър Василев, изпълнителният директор на БДЖ ЕАД Наско Цанев, представители на Siemens, Национална компания “Железопътна инфраструктура”, Изпълнителна агенция “Железопътна администрация”, видни общественици и граждани.
По разписание мотрисата ще пристигне на гара Пловдив утре вечер в 22.02 ч. и ще нощува в града. Влакът ще бъде композиран на Централна гара в 8.30 ч. в неделя сутринта, а половин час по-късно ще се състои тържествената церемония по изпращането му. В 9.30 ч. композицията потегля за Пазарджик, където ще пристигне в 9.58 ч. и ще престои 20 минути.
Втората мотриса ще направи демонстрационното си пътуване през Северна България и двете ще пристигнат едновременно в 12.05 часа на Централна гара в София, където ще бъдат посрещнати от германския министър на транспорта Манфред Щолпе.
Новите мотриси ще бъдат в цветовете на националното знаме. Стъклата на двете кабини на машинистите са бронирани. Мотрисите са оборудвани с електронна система за информация на пътниците. Във всеки вагон е разположено електронно табло, на което последователно се изписват имената на гарите по маршрута на пътуване. Вагоните са оборудвани с климатична инсталация. Предвидено е място за трудноподвижен пътник в инвалидна количка, WC кабината също позволява ползване от трудноподвижни лица. Санитарният възел е вакуумен тип в съответствие с европейските стандарти за екологосъобразност и комфорт при пътуване.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novite-motrisi-na-BDZh-shte-napravyat-demonstracionno-putuvane-4105
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.