Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Здравко Димитров се срещна с международни партньори по проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 24.01.2013Коментари ()1274
©
Областният управител на област Пловдив Здравко Димитров се срещна с международните партньори по проекта "Хората в администрацията - ключ към европейско сътрудничество". Джулио Кампана и Жан Пиетро Парони са представители на ESU - Падуа (Регионална агенция за правото на университетско образование) към Областна администрация Венето, Италия.

Общият бюджет на ESU Падуа възлиза на 17 милиона евро (2009), 20% от който идва като част от таксите за обучение на всички студенти, 49% от Област Венето, 26% от таксите за предлаганите услугите и 5% от други източници. Агенцията предоставя услуги на 70 000 студенти от Падуа и област Венето.

В агенцията работят 237 служители. Под нейно пряко управление са 5 студентски ресторанта, предлагащи над 5 000 ястия на ден, и 18 студентски общежития, осигуряващи повече от 2 000 места, а с още 11 други столове има споразумения за сътрудничество. Агенция ESU Падуа също така предлага професионално ориентиране и психологически консултации на студентите.

Международният проект "Хората в администрацията - ключ към европейско сътрудничество" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет и е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Водеща организация: Областна администрация - Смолян. Партньори по проекта: областните администрации от ЮЦР - Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.

Общата цел на проекта е подобряване на управлението на човешките ресурси и повишаване на капацитета на служителите в областните администрации от Южен централен район за планиране.

"Винаги има нужда от допълнителна квалификация, каза по време на срещата областният управител Здравко Димитров. И въпреки че Областна администрация - Пловдив е една от водещите в страната и към нея няма нито финансови, нито административни забележки, ще е добре да се даде възможност на хората да повишат своя административен капацитет". 

До сега за изпълнение на целта на проекта е извършено проучване и оценка на нуждите на персонала за подобряване на капацитета и уменията им. Паралелно с това е събрана база данни с експерти - човешки ресурси от общинските и териториалните звена на министерствата в 6-те области и италианските партньори. Предстои като финален етап на проекта да бъде изготвена електронна платформа, в която специалистите ще могат да обменят опит, да решават съвместно проблеми в онлайн среда. За удобство платформата ще бъде разработена на три езика - италиански, английски и български.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zdravko-Dimitrov-se-sreshtna-s-mezhdunarodni-partnyori-po-proekt-410882
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.