Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обобщават проект за подпомагане на деца със специални потребности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:35 / 27.02.2013Коментари ()1054
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ЯНЕ САНДАНСКИ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Софроний Врачански":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Сдружение "Център за образование, култура и екология 21", бенефициент по схемата за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.1.04 "Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г. изпълнява проект № BG051PO001-4.1.04-0035 "Подавам ти ръка - интерактивен модел за интегрирано и включващо обучение на ученици със специални образователни потребности" в периода 3 септември 2012 г. - 3 март 2013 г. в Пловдив. 

Партньори на проекта са: СУ "Св.Климент Охридски"-ФНПП, Катедра "Специална педагогика и логопедия", ССУ за ДУС "Проф. д-р Стоян Белинов", ОУ "Яне Сандански", СОУ "Свети Софроний Врачански" в Пловдив.
 
Целта на проекта е да подпомогне процеса на интегрирано и включващо обучение на ученици със специални образователни потребности (СОП) чрез развиване на подкрепяща образователна среда и осъществяване на интерактивно обучение с изкуства и игра.

За постигане целите в проекта се осъществява комплекс от дейности с участието на 61 ученици със СОП ; 20 експерти и ресурсни учители за интегрирано и включващо обучение на ученици със СОП. 

Очакван резултат от реализирането на проекта за учениците със СОП е те да получат удовлетворенние, увереност и мотивация за равнопоставено участие в учебния процес и в общността чрез включването им заедно с други ученици от училищата-партньори в творчески извънкласни и извънучилищни форми: 

- студио за пантомима и театър,
- студио за кукловодство и драматизация на приказки,
- студио за ритмика и танци,
- студио за изобразителни дейности,
- детска художествена формация "Подай ръка" 

Изпълнението на проектните дейности са научно-методически осигурени от преподаватели на Катедра "Специална педагогика и логопедия" на СУ "Св.Климент Охридски" във Факултета по начална и предучилищна педагогика, експерти от Ресурсен център в Пловдив, специално подбран екип от учители и специалисти от училищата-партньори с доказан професионален и проектен опит.

Днес в Пловдив Бенефициентът и партньорите публично ще представят пред обществеността на Пловдив резултати от участието на ученици със СОП в проектните дейности: изложба на детско изобразително творчество, художествено представление с драматизация на приказки, пантомима, ритмика и танци и презентация за проекта.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obobshtavat-proekt-za-podpomagane-na-deca-sus-specialni-potrebnosti-418442
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.