Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът направи първа копка на един от 5-те центъра от семеен тип
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 04.03.2013Коментари ()2280
Със символична първа копка Иван Тотев даде старт на изграждането на един от няколкото центъра от семеен тип, които ще бъдат построени в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Градоначалникът не можа да разбие бутилката шампанско в чашата на багера на строителната площадка в район "Тракия" зад блок №7 и по традиция я подари на водача на машината. Според срока на изпълнение след 3 месеца в града ще бъдат изградени 5 обекта от семеен тип и едно защитено жилище за общо 72 деца и младежи. 

Както вече писахме, договорът за изграждането на постойките беше подписан на 25 февруари, а стойността му е над 3 700 000 лв. Жилищата са разпределени по две в "Тракия" и "Източен" и по едно в останалите два района "Южен" и "Северен". 

Общината ще пристъпи и към процедурата за осигуряването на 2 млн. лв. за заплати на персонала в центровете до края на тази година, а от следващата 2014 г. това ще стане държавно делегирана дейност. 

Капацитетът на всяка от сградите ще е между 10 и 15 места, съобщи от своя страна зам.-кметът Георги Титюков. Той поясни, че в центровете ще бъдат настанени деца с увреждания, които в момента се намират в различни институции, както и младежи над 18 години, които сред излизане от домовете няма къде да отидат. 

Спечеленият от общината проект "Социална инфраструктура в Пловдив - модел за по-добра грижа за децата" се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие", схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск". Общата цел на проекта е да се осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура в община Пловдив, допринасяща за предоставяне на нови вид услуги в общността, които да заменят институционалната грижа за деца и деца с увреждания.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-napravi-purva-kopka-na-edin-ot-5-te-centura-ot-semeen-tip-419482
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.