Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тотев за Славчо: Предизборен популизъм! Явно се чувства забравен от хората
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 13.03.2013Коментари ()2127
© Plovdiv24.bg
Това е един изключително популистки акт, който трябва да се разглежда в контекста на приближаващите избори. Това обаче не ни изненадва, защото цялото предходно управление на Пловдив бе белязано с тази дума. Някой явно се чувства забравен от хората и сега иска да напомни за себе си. Така кметът Иван Тотев коментира пред репортер на Plovdiv24.bg подписката за намаляване на местните данъци и такси, която стартира днес Славчо Атанасов.

"Като общински съветник и бивш кмет Атанасов трябва да знае, че данъците се определят с решение на ОбС в предходната година. Тоест данъците за 2013 са приети с решение на ОбС от 20 декември 2012 г. Това решение се предхождаше от наредба, която бе публикувана в сайта на общината и всеки можеше да се изкаже по нея. Атанасов обаче явно е проспал всички тези процедури. Този процес не става от днес за утре, а отнема поне два месеца, преди да бъде взето крайното решение. 

Тогава той също е бил в залата и трябваше да събира подписи през ноември и декември миналата година, а не сега. Не може с една маса да събереш подписи и да смениш данъците. Това е невъзможно от юридическа гледна дори всички граждани да се подпишат", каза още Тотев.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Totev-za-Slavcho-Predizboren-populizum-Yavno-se-chuvstva-zabraven-ot-horata-421281
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.